Jeg skal innrømme at jeg var litt spent der jeg for første gang stod foran en gjeng jagerflyvere for å snakke om mindfulness og hvorfor det var relevant for dem. Etter å ha jobbet med dem over tid, og etter å ha jobbet med to helikopterskvadroner og en eliteserieklubb i fotball med hjemmebane i Tromsø over tid, så er det åpenbart for meg at dette er noe alle kan ha nytte av. Misforstå meg ikke, det er absolutt slik at noen holder på oppfatningen om at "dette er absolutt ikke noe for meg", men de aller fleste rapporterer å ha nytte av å praktisere mindfulness.

Hva kreves? At du er forbi ønsket om en lettvint og "tradisjonell" kursform hvor du får "påfyll" i en passiv form. Du må selv gjøre jobben. Over tid. Og det er ikke nødvendigvis så mye som skal til. I Telenor er det påvist effekter som redusert stress og økt søvnkvalitet etter ti minutter med trening daglig over ti uker. 

Her kan du lese mer inngående hvilke effekter jagerflyverne rapporterte:

http://www.tandfonline.com/eprint/2jffIQPrg5MsIEqt9sZa/full

Se her www.co-create.no hvis du er interessert i mer om dette

Comment