To semestre, et endret liv!

NÅ synes å være ganske populært om dagen. Det sies at vi må være i nuet og vipps så har du enda en “ting” du skal få til, og det som skal være en hjelp blir til en tyngende byrde du kjenner at du ikke får til.

Derfor spør jeg deg: Er det nå det starter for deg? Sånn på ordentlig? En utviklingsprosess som handler om forståelse og innsikt heller enn flukt?

For “nuet” synes å forstås som det “stedet” eller “den tilstanden” du skal nå eller “få til” slik at du slipper unna det som er vanskelig samtidig som du finner ro. Du slipper ikke unna noe som helst, aldri. For du vet allerede om alt hva du holder på med. Mindfulness er den prosessen hvor du blir klar over det du allerede vet. På overflaten er det mulig å dekke til og jobbe for harde livet for å slippe unna å måtte forholde seg til alt som foregår, men du vet innerst inne, sånn egentlig. Derfor spør jeg om det er nå det starter for deg, sånn på ordentlig? For mindfulness handler ikke om å flykte til “nuet” eller flyte vekk fra det du ikke vil ha og lande i et “komfortabelt og rolig sted”. Nei, mindfulness handler om å se rett på og innrømme det du allerede vet. DA vil du kjenne på ro. For da henger det sammen, det du legger merke til nå og det du allerede vet, sånn på ordenlig. Og du vil bli klokere mens du går.

En måte å definere mindfulness på er “kapasiteten til å forholde seg direkte til faktum”. Et faktum er noe som er ugjenkallelig sant, som feks at et barn er født. Det er ugjenkallelig. Du kan ikke få et født barn til å bli “ufødt”. Slik er det også med tanker, emosjoner og det som skjer i kroppen. Oppstår en tanke så er den et faktum. Så er spørsmålet om du vil ha den bort eller om du vil forholde deg direkte til faktum. Gjør du det siste så vil du kunne kjenne på ro, og livet vil bli ufattelig spennende. For da får du tilgang på veldig mye interessant informasjon. Som du kan nøste i.

Så mindfulness er ikke et plaster, men en metode til å rive av plasteret og åpne for tilførsel av frisk luft. Prosessen er krevende og potensialet for utvikling er stort. Spesielt hvis tilnærmingen er direkte og ren.

Er det nå det starter for deg?

Vi starter et nytt instruktørkull 4. september. Fortsatt ledige plasser. Søk nå!

To semestre, et endret liv!

Comment